Rólunk

Mi is az a klaszter?

Egy olyan közösség, amelynek tagjai önkéntes alapon, közösen, egymás erősségeit és tapasztalatait megosztva és felhasználva együtt építik a jövőjüket. Ennek keretében olyan megoldásokat dolgozunk ki, amelyek a biztosításközvetítők munkáját sikeresebbé, hatékonyabbá teszik, fejlődésüket hosszú távon és fenntarthatóan biztosítják. A közösség tagjai – az önállóságuk megtartása mellett – az eredményeken, a költségeken és a sikereken osztoznak egymással. A klaszter összességében jelentősen magasabb eredmények eléréséhez vezet, az ügyfelek számára pedig értéknövelt, minőségi szolgáltatásokat biztosít.

Missziónk – Az önállóságuk megtartása mellett az aktív, együttműködő tulajdonosi kör, valamint a tagság számára a megfelelőség (jogi, pénzügyi, egyéb szabályozói) és az üzletfejlesztés területein olyan, folyamatosan tökéletesedő hátteret biztosítsunk, amely alapja lehet a társaságok hosszú távú, ügyfeleiknek értéket adó, biztonságos és nyereséges működésének.

Víziónk – A Solidium Klaszter – beleértve a tulajdonosi kört és a tagságot – a magyar biztosítási piac meghatározó és megkerülhetetlen szereplőjévé váljon a jövőben.

A solidium klaszter alapítói

Független biztosításközvetítő alapító tagok

Egyéb alapító tagok

Miért fontos a tagság?

Csapategység - Telek András, TE.I.B. Biztosítási Alkusz Kft. ügyvezető

„A futballkarrierem alatt sokszor megtapasztaltam a csapategységben rejlő erőt, ami számtalanszor igazolta, hogy együtt sikeresebbek lehetünk. Hazatérve egy-egy konferenciáról, vagy szakmai napról biztosítási alkuszként is azt éreztem, hogy jó lenne „összegyúrni” azt a sok tudást, tapasztalatot, amit az elmúlt 20-30 évben az alkuszok megszereztek, és valami nagyot alkotni. Biztos vagyok benne, hogy a Solidiummal ezt sikerül elérnünk.”

Stabil hátterű önállóság - Vachaja Zoltán, a MA-BIT Kft. ügyvezetője

„A Solidum stabil hátteret biztosít a cégünk önállóságának megtartása mellett. Biztonságosabb, kiszámíthatóbb háttérnek köszönhetően biztonságos és nyereséges működést jelent számunkra. Képviseli az alkusz társadalom közös érdekeit, ügyfeleinknek és az üzletkötőknek is értéket adó megoldásokat kínál.”

Közös értékrend - Greiling Mihály, Lajvér Biztosítási Alkusz Kft. ügyvezető

„Hiszek a lelkiismeretes kis- és középvállalkozások piaci létjogosultságában, mert komoly versenyelőnyt jelent a gyorsaság, rugalmasság és a közvetlen tulajdonosi jelenlét. Azonban a kisebb üzemméretnek is vannak hátrányai, ezt hivatott a Solidium feloldani: a közös értékrenden alapuló együttműködés szinergikus hatása mellett meg lehet tartani a független működést. A Solidium olyan szolgáltatásai, mint az érdekképviselet, közös termék- vagy IT-fejlesztés hosszú távú perspektívát adnak mindenki számára. Minél többen látják meg ebben a lehetőséget, annál költséghatékonyabban tudjuk működtetni a folyamatokat.”

Egy jó gondolat száz fejből összegyúrva - Lakner Ferenc GLOB-2000 Alkusz ügyvezetője

„Számtalanszor éreztem hosszú értekezletek után, hogy az ott hallottakat átbeszélném szakértő kollégával. Rengeteg olyan ötletem volt, aminek a megvalósításához egymagam kevés voltam. Nagyon csábító volt az a lehetőség amikor egy szakmai feladat megoldása több tapasztalt #alkusz kolléga fejéből születik meg. Én ezért csatlakoztam a Solidiumhoz. Ez egy olyan klaszter, ahol nem kell feladnom a függetlenségemet, mégis csapatban dolgozhatom.”

Függetlenség és tapasztalatmegosztás - Rabi Csaba, New West Kft. ügyvezető

„Nem feladva biztosítás alkuszi függetlenségemet egy olyan csapatban dolgozhatom, ahol szakmai tapasztalatainkat meg tudjuk osztani egymás között közös érdekérvényesítés, közvetlen tulajdonosi jelenlét, közös fejlesztések, költséghatékonyság mellett.”